

Oesters kweken volgens de 'off-bottom' methode. Dit in beschermende zakken op tafels waar ze kunnen doorgroeien tot volwaardige oesters klaar voor consumptie.
Oesterlarven opvangen (Collectoren)
.jpeg)
Op plastic collectoren vangen we in de zomermaanden de kleine larven op die zich gaan nestellen om door te groeien tot een oester.
​
​
Volle collectoren
.jpeg)
Ongeveer 9 maanden later zijn de larven doorgegroeid tot een kleine oester die sterk genoeg is om verder te groeien in een zak. Door een ronddraaiende beweging van de machine vallen de broedjes van de collectoren, dit ook met pokken en eventueel wieren.
Oesterbroed
.jpeg)
Deze gaan vervolgens in een oesterzak om door te groeien op het oesterperceel. Het drie jarig proces tot een volwaardige oester is gestart.
​
Tafels

De met oesters gevulde zakken worden nadien op de tafels geplaatst en worden goed vastgemaakt zodat ze niet kunnen weg spoelen door slechte weersomstandigheden.
Tussentijdse steekproeven
.jpeg)
Door maandelijkse samples te nemen krijgen we een overzicht op de groei. Hierdoor kunnen we inplannen wanneer de zak te vol raakt. De oesters groeien en nemen meer plaats in waardoor we ze in elke nieuwe fase moeten verdelen over verscheidene zakken.
Oesterbroed

Bovenstaande foto is ongeveer drie maanden nadat ze van de collectoren zijn gehaald.
​
Groeiranden
.jpeg)
Hier zijn de groeiranden van de oester duidelijk te zien. Naargelang de tijd in het jaar gaan we de zakken op schudden om een ronde vorm te behouden waardoor de oesters hun energie in de kwaliteit van het vlees gaan steken. Het groeiproces neemt in totaal drie jaar tijd in beslag.
Getijden gevoelig

Op de oester percelen is er een werktijd van 4 a 6u mogelijk. Dit hangt af van waar de oestertafels staan ten opzichte van de waterlijn.
Oesterzakken

Het proces van larven opvangen tot oesterzakken opschudden en uitdunnen moet jaarlijks herhaald worden om elk jaar opnieuw een nieuwe oogst te hebben.
